Den glade jenta

Ellen Anne Marit Utsi. Foto: Harry Johansen
Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail

Det er slutten av 80-tallet, og starten på alle musikkfestivaler som dukket på alle tenkelige og utenkelige plasser. Dette bildet er tatt i Karasjok, og for å være ærlig så husker jeg ikke riktig navnet på denne festivalen. Den ble bare arrangert én gang, og om jeg minnes rett så gikk den med dundrende underskudd. Store navn stod imidlertid på plakaten: Åge Aleksandersen, Mari Boine med flere, og det var brukbart mye folk også, kan jeg minnes.

Det jeg derimot husker veldig godt er denne lille jenta. Hun var så inne i musikken der hun stod og danset helt i sin egen verden. Selv om det var Mari Boine som var på scenen, så var det denne jenta som tiltrakk seg min oppmerksomhet.

Jeg tok mange bilder av henne. Ut fra mitt negativ-arkiv kan jeg se at jeg har brukt 2 kamerahus, fordi det også fins fargebilder av jenta i samme situasjon

Hun løfter armene, lykken stråler i ansiktet hennes, og KLIKK, der satt bildet. Det kjente jeg langt inn i ryggmargen. Jeg har ofte den følelsen når jeg vet at jeg har tatt et bilde jeg er fornøyd med.

Akkurat dette bilde valgte også Mari Boine som coverbilde til sin CD «Balvvoslatnja«.

Jeg husker så godt da jeg, etter en god del detektivarbeid, fant ut hvem jenta var. Jeg husker også hvor glad hun ble da hun fikk lov til å være cover-jente på Mari Boine sin CD.

Tusen takk til deg, Ellen Anne Marit Utsi, for at du var på den festivalen akkurat der og da og at vi fikk bruke dette flotte bildet av deg.

————

Harry Johansen er fotograf, filmfotograf og dokumentarfilmskaper fra Torhop i Tana. Han driver firmaet Govas Film- og Mediaproduksjon AS. Les mer på govas.no

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
About Gjesteskribent
Under denne profilen vil flere ulike gjesteskribenter berike Sett Nordfra med sitt innhold.

4 Comments

  1. Kan du huske m det var sol eller måneformørkelse på de festivalen?

  2. Ellen Anne Marit Utsi 23. november 2015 at 09:26

    Grunnen til at jeg var der og var så glad, var at jeg ventet på at min onkel/gudfar Mathis Hætta skulle komme på scenen 🙂

  3. Det er et veldig godt bilde, så man skjønner at det er noe spesielt du venter på:-)

    mvh Torill

Leave a comment

Your email address will not be published.


*