Om Sett Nordfra

Redaksjonelle Retningslinjer

Foto: Knut-Sverre Horn Foto: Knut-Sverre Horn
Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail

Sett Nordfra er et nettbasert nyhetsmagasin med et tydelig og uavhengig nord-perspektiv. Magasinet skal gå bak den løpende nyhetsdekningen med grundige reportasjer, analyser, kommentarer og portretter med særlig vekt på nye stemmer og saker som ikke enkelt når frem i det ordinære nyhetsbildet.

Sett Nordfra skal være en plattform for de som er opptatt av hvordan nord-mennesker lever, bor, jobber og oppfatter seg selv i politikk, næringsutvikling, sentrum-periferi-dimensjonen, forskning, maktstrukturer, muligheter og fremtidstro. Dokumentere vår samtid slik den er.

Sett Nordfra skal utforske nye publiseringsverktøy tilpasset innhold. Saker blir presentert og publisert i ulike format som film, lyd, skrift, bilde, animasjoner og soundslides/visuell historiefortelling. Sett Nordfra skal ha en nærhet til publikum/leseren ved aktiv bruk av sosiale medier.

Sett Nordfra har fått 300 000 kroner fra Fritt Ord til journalistisk produksjon innenfor programområdet ”Medier og demokrati” med fokus på vitale forutsetninger for utfoldelsen av ytringsfrihet.

Nyhetsmagasinet SETT NORDFRA er redigert på uavhengig grunnlag, i henhold til de prinsipper som er nedfelt i Redaktørplakaten og på norske mediers etiske normer slik de er uttrykt i Vær varsom-plakaten.
Ansvarlig redaktør står etisk og rettslig ansvarlig for det redigerte innhold, overfor medienes selvjustis, Pressens Faglige Utvalg, og overfor lov og domstol.

Dersom noen reagerer på innholdet oppfordres de til å ta kontakt med ansvarlig redaktør.
Ansvarlig redaktør: Torill Olsen, e-mail: torill.olsen@settnordfra.no
Digitalredaktør: Trine Hamran, e-mail: trine.hamran@settnordfra.no

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
About Torill Olsen
Reporter, ansvarlig redaktør og gründer av Sett Nordfra. Kan kontaktes på torill.olsen@settnordfra.no

4 Comments

 1. Inger Elisabeth Nilsen 15. august 2015 at 11:11

  Jeg ser fram til å lese mer i nettavisa Sett Nordfra. Vi trenger en uavhengig nettavis som ikke er styrt fra Alta.

 2. Jeg hilser magasinet velkommen, og håper det blir kjent og tilgjengelig for mange stemmer, ikke bare fra Finnmark men fra hele Nordnorge.
  – Og at magasinet fortsetter å være en kritisk røst i samfunnsdebatten.

  • Takk for hyggelige innspill. Vi legger sten på sten og vil stadig jobbe med å bli bedre og nå flere. Vi har nå frilanser i Troms, og vil utvide dette til flere steder. Vi er per i dag mest lest i henholdsvis Oslo, Tromsø og Vadsø.

 3. Torgunn Steinheim 17. mai 2017 at 22:58

  Jeg har bodd i Oslo/Akershus i mer enn 50 år, men følger interessert med på det som skjer i hjemkommunen Sør-Varanger og resten av nord Norge. Sett nordfra er alltid av interesse. Her må man bare følge med.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*