Det vakreste øyeblikk

Foto: Harry Johansen
Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail

Han kom tidlig på morgenen den 23 april 1984. En solfylt vårdag i Gällivare.

Liten og forsvarsløs er han der, ser dagens lys for første gang. Pappaen er nervøs. Har aldri vært med på noe slikt, men heldigvis hadde jeg et stort kamera jeg kunne gjemme meg bak. Der kom han til verden, helt udramatisk, et nytt og ubeskrevet liv.

Navnet Lars Henrik Johannes hadde han fått tildelt allerede, vel og merke om det ble en gutt. Navnet Lars skulle han ha etter sin morfar, og navnet Henrik skulle han ha etter min far. Det tredje navnet, Johannes, det fikk han noen dager før han ble født gjennom en drøm hans mor hadde.

Akkurat det øyeblikket, min sønns første møte med verden og oss som foreldre, det minnet er noe av det vakreste jeg har vært med på. Ja, der og da gjemte jeg meg bak et kamera, kanskje skulle jeg ha lagt det til side og vært mer tilstede. På den annen side foreviget jeg det største øyeblikket i et menneskes liv og nå deler jeg det med deg.

————

Harry Johansen er fotograf, filmfotograf og dokumentarfilmskaper fra Torhop i Tana. Han driver firmaet Govas Film- og Mediaproduksjon AS. Les mer på govas.no

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
About Torill Olsen
Reporter, ansvarlig redaktør og gründer av Sett Nordfra. Kan kontaktes på torill.olsen@settnordfra.no

Leave a comment

Your email address will not be published.


*