Voldtekt mot vår storslåtte natur

Norsk natur. Scanstockphoto.com
Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail

 Skrevet av Edith Flåten, forfatter.

Landet, befolkningen og nettet koker over av frustrasjon, sinne, forbannelse, håpløshet og resignasjon over den voldtekt som i dag bedrives mot vår storslåtte natur. Regjeringen har godkjent raseringen at vår verneverdige, unike, uerstattelige natur over hele landet. Hvorfor?

Vill natur som snart er mangelvare i verden, og som egentlig er fremtidens aktiva når oljen og fiskeriindustrien er på vikende front. Hvordan kan Tyskland med flere få eierskap til alt dette, produsere gigantturbinene som de selger og monterer i Norge med subsidier finansiert med våre skattepenger?

Det dannes stadig nye motstandsgrupper som florerer på Facebook, og samtlige frustreres over at «dette er en IKKE-sak», som skal holdes unna riksmedia. Riktignok har Dagsnytt 18 hatt saken oppe for noen år tilbake, og nylig hadde Kveldsnytt en kort reportasje om emnet vannkraft vis-à-vis vindkraft.

Er regjeringen egentlig dørstopperen for at våre vannkraftverk ikke utvikles og oppgraderes i form av skattepolitikken? Om det er slik at vannkraften skattes med 59 % sammenlignet med vindkraftens 22 %, da er dette ikke annet enn en styrt utvikling FOR vindkraftindustrien, eller?

Mens jeg skriver sprenges og raseres ytterlige nye områder, der milevis av anleggsveier snor seg rundt i Norges villmark, og etterlater seg IKKE-reversible naturinngrep. Turbinene er etter om lag 20 år heller ikke reproduserbar. Her tvinges altså vindkraften på befolkningen, som med tiden sannsynligvis også må koste demonteringen av elendigheten? Hvordan kan slikt skje i et demokrati?

Hvorfor blir det ikke avholdt folkeavstemninger om slike uhorvelige inngrep? Er ikke dette et brudd på Norges Grunnlov? Hvorfor er det absolutt stillhet om saken? Hvorfor debatteres den ikke på TV og radio, og hvorfor får den ikke spalteplass i riksavisene?

Har statsstøtten så stor betydning at journalister og aviser ikke tar sjansen på å kritisere den sittende regjerings politikk? Hvorfor kommer ikke opposisjonen på banen? Hvordan kan Stortinget la seg kjøpe og målbinde av «DET GRØNNE SKIFTET» og det hellige mantraet «ØKONOMISK VEKST»?

Det grønne skiftet etterlater store deler av Norge som grustak, noen få norske og utenlandske mangemilliardærer, og en befolkning som etter sigende sitter igjen med regningen når alle utenlands kablene som er under planlegging er lagt?

Lille Norge skal liksom redde klimaet i verden? Kan klimaet reddes ved stadig høyere mål om ØKONOMISK VEKST? DET er faktisk UMULIG!

Nå er det på tide at denne saken blir skikkelig belyst, konsekvenser analysert av uhildet fagpersonale, og der Norges befolkning blir hørt og respektert. Vi har et enormt ansvar og forpliktelse overfor våre etterkommere i å verne om naturen så langt det er mulig.

Det som skjer i dag mangler sidestykke i norsk historie, og vil gi dagens politikere et skussmål som ikke egner seg på trykk!

————

Edith Flaaten. Foto: Privat

Edith Flåten er født og oppvokst på Nesna i Helgeland, men bor i Lakselv. Hun er utdannet lærer, har illustrert flere bøker og også gitt ut bl.a. bok om Johan Kaaven (2009) og barneboka «Porsangertroll» (2010). 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedintumblrmail
About Torill Olsen
Reporter, ansvarlig redaktør og gründer av Sett Nordfra. Kan kontaktes på torill.olsen@settnordfra.no

3 Comments

  1. Oscar D. Hillgaar 13. juli 2019 at 18:57

    Jeg er så hjertens enig. Vi tvinges til å finansiere vår egen naturs ødeleggelse fordi EUs sterkeste økonomi ikke evner å ta ansvar for energiproblemer de selv har skapt i eget land. Det virker som om regjeringens folk som burde ha våknet er stilt sjakk matt fordi taburettene veier tyngre enn nasjonens interesser. Selv Ap er tilsynelatende paralysert.

  2. Annegrethe A ndreassen 14. juli 2019 at 09:58

    Tycker det er så dårligtforstår inte attman kan ödelegge norges vakkre natur med idiotiska vindmöller som o er farliga

  3. Tenk dere at sittende regjering hadde hatt styringa da oljeeventyret startet. Vi hadde da ikke hatt de store verdier vi sitter på idag. De hadde vært solgt og bygd ut av store multinasjonale selskap slik vindkraften i Norge nå bygges ut. Vi sitter med store verdier i Oljefondet plassert i selskaper over hele verden.Hvorfor har vi ikke tatt investeringene i fornybar energi og utnyttet egne ressurser selv ? De konsekvensutredninger som tidligere er utført kan umulig være tilstrekkelige når vi nå ser konsekvenser.De bør underkjennes og det bør kreves nye utfra dagens kunnskap og erfaringer.Acer og underlegge seg dette regime, var som å selge sjela si for en neve gullpenger.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*